duminică, 23 noiembrie 2014

S-a demontat inca un mit

Cum preturile la benzina au crescut alarmant de mult in ultimii 6, 7 ani, din ce in ce mai multa lume cauta surse alternative de combustibil si fac orice le sta in putinta pentru a da cat mai putini bani pe combustibil. Ca sa va faceti o idee, in 2005 benzina avea un pret de 2, 3 – 2,5 Lei / Litru si acum in 2014 a ajuns sa coste 6 lei/ litru, iar sortimentele premium au ajuns sa coste si 7 lei / litru. Cei cu masini pe benzina sunt un pic mai norocosi fiindca au aparut din ce in ce mai multe service-uri autorizate care monteaza instalatii gpl pe masini intr-un timp record: maxim 5, 6 ore dureaza montarea unei instalatii.
                Din cate am inteles, noile instalatii care au aparut in ultimii ani sunt destul de performante si spulbera mitul conform caruia daca iti pui Gpl pe masina o sa scada puterea motorului si o sa cosume aproape dublu. Sincer, cred ca nici vechile instalatii gpl nu scadeau puetrea motorului….tind mai mult sac red ca era reclama proasta facuta de marii exploatatori si producatori de combustibil. Este imposibil sa nu fi auzit macar o singura data ca daca ai instalata pe masina o instalatie gpl, la un accident mai violent este posibil sa sara masina in aer datorita amplasarii suplimentare a buteliei de combustibil.    Nimic mai FALS!!!!
 Am intrat pe site-ul oficial al unui producator al acestor sisteme de alimentare si directorul acelei companii spunea ca rezervoarele lor sunt de pana la 20 de ori mai rezistente la strapungeri in caz de accident in comparatie cu rezervoarele clasice de benzina sau motorina.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu